Цветанов – беквокал на Хр. Иванов

Унизителен предизборен старт на предизборната му програма

Цветанов – беквокал на Хр. Иванов | StandartNews.com

Унизителен предизборен старт на Цветан Цветанов. Отровното трио го отряза от заверата с Мая Манолова, президентът Румен Радев се смили да го покани на опашката на консултациите, Корнелия Нинова се срещна с над 40 партии, но не и с него, социолозите му дават 0,5% на вота. За капак градската десница го освирка в събота на митинга в подкрепа на Навални и брутално го изгони с думите: „Марш с апартаментите оттук!”. Пълна катастрофа.

Като няма да влезе през парадния вход на изборите, бившият втори в ГЕРБ реши да изпълзи през прозореца на щурмовака Христо Иванов. И да му се натегне с думите: „Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС”.  

Политически психотрилър, в който Борисов и Доган правят тайни договорки, които след това Мустафа Карадайъ ултимативно свежда до знанието на Цветанов, разви в последната си тв изява лидерът на републиканците. Благодарение на приятелската бТВ той намери микрофон да разказва истории за ловното стопанство край Шумен, интересни само за любителите на конспирации. Защото онези, които са свидетели на десетките му партийни завери там, умират от смях.  

Болката на Цветанов по отношение на ДПС обаче не е Лудогорието. Друг е човекът, който от години води битката на ГЕРБ в Североизточна България. Бившият втори не може да преглътне, че въпреки полицейщината, репресиите и административната маша, докато беше на власт, така и не можа да превземе Родопите. Още по-малко Смолянско. Там го запомниха само като разносвача на агнета, забучени на кол по време на пищните чевермета в Златоград. И като най-бързия плувец в спортния басейн в Смолян, ремонта на който той определи като голямата цел за региона.  

Най-малко на Цветанов му отива да плете интриги за Ягодинската пещера, на която ДПС уж хвърлила око. Дали пък мераци за нея не са се появили в ортаците му – братя Вълневи, зарязали родното доспатско землище преди години, за да поемат по дългия си път към Чикаго, а сега и назад?

Какво ще получат гласоподавателите на ГЕРБ след изборите, си е решение на бившата му партия. Но чест му прави признанието, че всеки, който се излъже да гласува за него, ще получи Христо Иванов. Как обаче претендиращата за висока интелектуална моралност градска десница ще преглътне лекоатлета Цветанов – най-много като трети беквокал на предизборната сцена.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай