Цонев закова Настимир: Като радиоточка си!

Депутатът от ДПС изобличи шефа на парламента в лъжа

Цонев закова Настимир: Като радиоточка си! | StandartNews.com

Йордан Цонев закова Настимир Ананиев, който непрекъснато сменя партиите си и този парламент е от „Продължаваме промяната” заради обажданията му от място в пленарната зала.

Ананиев, разбираш ли що така агресивно се отнасят към теб всеки път - да го кажа пред цялата публика, заяви от трибуната Цонев, който взе думата за процедура по начина на водене на заседанието.

Защото от място се обаждаш като радиоточка. Разбираш ли? И при това не блестиш с някаква оригиналност, каза Цонев и получи бурни овации от цялата зала.

Направете му бележка, г-н председател, призова Цонев и.д. шефа на парламента Мирослав Иванов. „Всеки път от място дрънка. Само той е, той просто блести в залата с тези обаждания. И после агресията била към него. Разбира се - като я предизвикваш. Да си жив и здрав, да и така ще бъде, каза още Цонев.

Г-н председател, съжалявам, че за втори път в рамките на по-малко от седмица ми се налага да ви припомням някои неща, обърна се Цонев и към Мирослав Иванов. Не се чувствайте задължен да влизате в подробни обяснения от мястото, което заемате, защото сте отвъд правилника. Там сте за да давате думата, а не за да давате акъл, каза Цонев.

Всяка парламентарна група и всеки народен представител имат право на мнение. Не се чувствайте задължен да опровергавате мнението му, заяви народният представител от ДПС.

Той заяви, че се изречени две неточности. Председателят Никола Минчев, бившият, който излезе от това място с нашите аплодисменти, защото се справи все пак в рамките на приличието, остави убеждение у всички, че е свален, защото е абсолютно невинен. Не, в онази процедура той не бе невинен и вие сега излъгахте, каза Йордан Цонев, припомняйки изслушването на Теодора Генчовски, което мнозинството и Минчев не позволиха да стане на закрито заседание, въпреки че тя обяви как иска да представи документи с гриф „Секретно”.

Имам стенограмата и я четох. Министър Генчовска заяви: Това, което ще кажа реферира към документи с гриф „Секретност”, което означава, че ние, за да знаем всичко, трябва да се съотнесем към документи с гриф „Секретност”. Реферира не означава, че не трябва да има закрито заседание. Има го в стенограмата, каза Цонев.

Второ – бившият председател ни прати в секретна секция да четем. Там първо нямаше служители, защото те бяха тука. Питахме ги защо сте тук, те казаха председателя ни държи тук, каза още народният представител.

Минчев не беше разписал документите, за да ги четем. Не ги беше разписал до 13,10 ч. Вземете моето изказване точно в 13,10, където аз се обръщам към него и му казвам: Часът е 13,10 и вие не сте разписали документите и ни пратихте за зелен хайвер да ги четем. Това ли му е невинността, възмути се Йордан Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай