Цонев към ГЕРБ: Вие сте най-токсичната партия

Токсични сте в управлението, токсични сте в опозиция, заяви зам.-председателят на ДПС

Цонев към ГЕРБ: Вие сте най-токсичната партия | StandartNews.com

Всеки, който сте прегърнали в управлението е изгорял, вие сте най-токсичната партия. Токсични сте в управлението, токсични сте в опозиция. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в остро изказване от парламентарната трибуна. Повод бе декларация на ГЕРБ, прочетена от Тома Биков, в която се правеше внушението за тайни договорки за кабинет между партиите на протеста и ДПС.

Не тези които са били с ДПС в управлението изгоряха, а тези които са били в управлението с ГЕРБ – Реформаторския блок изгоря, АБВ – изгоря, целият патриотичен блок къде е сега? – заяви Цонев. И подчерта: „Всеки, който сте прегърнали в управлението е изгорял, вие сте най-токсичната партия. Токсични сте в управлението, токсични сте в опозиция. Помним 2013 г. как тропахте по банките, и правехте 60-70 изказвания при обсъждането на всеки член от закон”, каза още Йордан Цонев. И се обърна към новите партии: „Подгответе се колеги, това ви чака.”.

Няма да участваме в кабинети, но ще подкрепяме новите партии, категоричен бе Цонев.

Ние сме партията, която отпреди демокрацията, искаме демокрация. Отпреди 10 ноември нашите корени, нашите родители и предци са се борили за това, започна Йордан Цонев изказването си. И допълни: „Веднага след промените ДПС винаги е следвало една много ясна принципна позиция – НАТО и след това ЕС. Никога не е изневерявало на тази позиция.”.

„Още в изборната нощ нашият председател каза, че ние от ДПС разчитаме вота на избирателите като желание за промяна. Тази промяна означава само едно: детрониране на ГЕРБ от властта. Това е промяната. Няма друга промяна. Три нови партии, които заявяваха това, са в парламента”, каза още Йордан Цонев и подчерта, че позицията на ДПС е ясно и публично заявена, не в кулоарите.

Ние заявихме, че няма да подкрепим никакво правителство на партиите които не спечелиха 800 000 гласа, а загубиха 300 000 гласа. За другата партия, която загуби гласове няма да говоря от уважение към социалистите. Тези партии няма да получат подкрепа от нас, защото загубиха изборите. Това е „победата” ви, каза на ГЕРБ Цонев. И допълни: „Ние четем това като вот на избирателите за промяна.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай