Цонев каза приоритетите за ускорено развитие

ДПС реагира остро на думи на вицепремиера Томислав Дончев

Цонев каза приоритетите за ускорено развитие | StandartNews.com

ДПС реагира остро на думи на вицепремиера Томислав Дончев в Нова тв по адрес на движението.  Попитан дали след като и той говори за ускорено икономическо развитие, е възможно да се обединят за управление с обща програма ГЕРБ и ДПС, Дончев заяви, че това не е добра технология - всички да се прегърнат и да управляват. Така нямало опозиция и демокрацията няма да работи, понеже няма кой да намира грешките, заяви той. И призова за коалиционните отношения да го питат през март, когато дойдат парламентарните избори.

Думите му провокираха депутата от ДПС Йордан Цонев да поиска пряко вклюване в ефир, за да не бъдат хвърляни зрителите в заблуда. Цонев припомни, че тезата на ДПС за програмно, ускорено развитие на страната движението защитава поне от три години насам. "Поисках да се включа за яснота на зрителите. Развивали сме в парламента тази наша теза за програмно, догонващо развитие. ДПС не предлага да плеснем с ръце и да се прегърнем, нито всички да бъдем в управлението. Нашето предложение да има една програма с ускорено икономическо развитие с два или три приоритета", уточни зам.-председателят на ПГ на ДПС. Той даде за пример обединението на всички политически сили, дори и на БСП, преди години за членството ни в ЕС и НАТО. В момента, по думите му, сред тези приоритети за ускорено развитие на страната трябва да бъде демографският проблем, образованието, зелената икономика, високите технологии. "В момента се изпълнява програма за демографския проблем, която спокойно можем да я поставим в графата "ала-бала", отсече Йордан Цонев.

„Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни. Ние сме изразили нашето негативно отношение към тази коалиция, но в интерес на гражданите и на страната е след тази криза е правителството да завърши мандата си и след това да се проведат редовни избори”, заяви Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай