Целта на ГЕРБ: Шестима евродепутати и повече

На местните избори ГЕРБ ще подкрепя не само свои кметове

Целта на ГЕРБ: Шестима евродепутати и  повече | StandartNews.com

Целта на ГЕРБ на евровота е поне шестима депутати в Брюксел, а и повече. Това заяви в първата си реч на  новата пленарна сесия председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Всички да работим за по-силна, справедлива, устойчива Европа. Избирателите трябва да знаят какъв е залогът за вота им, бъдещето на ЕС, напомни Цветанов.

За местните избори Цветанов заяви, че кандидатите на ГЕРБ няма да бъдат само партийни фигури. Управляващата партия ще подкрепя и кметове, с които е работила добре досега, независимо от кого са били издигнати.

Ще подкрепим хората, които са подобрили живота в своите населени места, заяви Цветанов. Той подчерта, че ГЕРБ ще се вслуша и в обществените нагласи за кандидатурите. Ще подкрепим и кметове, издигани от инициативни комитети, но с които сме взаимодействали добре, каза още вторият човек в ГЕРБ.

Той изреди и законодателните промени, които предстоят през новия политически сезон и гарантира, че управляващите ще се съобразят относно Изборния кодекс и с докладите на ЦИК и БАН за електронното гласуване, но ще търсят и баланс за привличане на българите в чужбина към изборите, и за гарантиране на сигурността на вота.

Цветанов разкритикува новогодишната реч на президента, като констатира, че тя отново провокира разделение и омраза. Той призова за повече прагматизъм в политиката и установи, че някои политици смятат, че хората харесват кресливия им тон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай