Триото скочи на човек на ГЕРБ в БАИ

Против назначаването са на Стамен Янев

Триото скочи на човек на ГЕРБ в БАИ | StandartNews.com

Отровното трио е изненадано от назначението на Стамен Янев като изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов, изтъкват от Триото.

Според тях това е "вкопаване във властта на втория ешелон на ГЕРБ" и предизвиква съмнение за задкулисни партньорства.

Те посочват, че Янев е ръководел Българската агенция за инвестиции точно във времената, когато "приятелските бизнес кръгове на властта биваха предпочитани пред чуждите инвеститори, а те на свой ред напускаха България". По техни думи страната ни е пропуснала много възможности да се позиционира като привлекателна инвестиционна дестинация.

Според тях с акта на назначение страната ни дава сигнал на чуждите инвеститори, че от България могат да очакват същата политика, като до момента.

Същият господин е в управлението на Българската банка за развитие като председател на Надзорния съвет, където човек не можеше да попадне без благословията на официалните и неофициалните центрове за влияние, които до вчера управляваха България, изтъкват от Триото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай