Триото, Мая и Слави ще надзирават изборите

От "Демократична България" не се отзоваха на поканата за среща

Триото, Мая и Слави ще надзирават изборите | StandartNews.com

Да имат обща мрежа от наблюдатели във всички избирателни секции на предстоящия парламентарен вот се споразумяха извънпарламентарните сили, които откликнаха на поканата на организаторите на антиправителствения протест от т.нар. "отровно трио". Срещата се проведе в отсъствието на представители на "Демократична България".

Целта на срещата, организирана от "отровното трио", беше създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. На поканата откликнаха Мая Манолова от "Изправи се, БГ" и секретарят на партия "Има такъв народ" Виктория Василева.

Арман Бабикян коментира пред БНР резултата от срещата така: "Постигнахме съгласие, което е доста рационално, защото всички смислени наблюдатели на изборните процеси в страната си дават сметка, че никой, освен управляващите, няма ресурс да обезпечи наблюдение и контрол над всички 12 хиляди избирателни секции в България".

Постигната е договореност и за юридическия екип, който да подава координирано жалби при установени нарушения. Мая Монолова допълни: "С общи усилия ще организираме паралелно преброяване на резултатите".

От "Демократична България" не се отзоваха на поканата. Вместо това, съпредседателят на коалицията Христо Иванов написа във Фесйбук, че се надява да спомогне за фокусиране на усилията по същество и са отворени за взаимодействие, но по техните инициативи, като допускат, цитирам: "разглеждането и на други инициативи в тази посока".

Бабикян увери, че те ще продължат опитите за координиране на тези усилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай