Тотев видя Здравко Димитров кмет на Пловдив

Искам ГЕРБ да спечели под тепетата, ще работим всички за кандидат-кмета, който и да е той, увери градоначалникът

Тотев видя Здравко Димитров кмет на Пловдив | StandartNews.com
  • Искам ГЕРБ да спечели под тепетата, ще работим всички за кандидат-кмета, който и да е той, увери градоначалникът

Знак, че може да не се кандидатира повече за кмет на Пловдив, даде за първи път днес Иван Тотев. Пред журналисти днес той изненадващо спомена няколко възможни имена за свой наследник - областния управител Здравко Димитров и трима районни кметове: Николай Чунчуков, Георги Стаменов и Димитър Колев. През цялото време Чунчулов бе до него.

Премиерът Бойко Борисов ще каже кой ще е кмет на Пловдив. Дали ще е Николай Чунчуков, Георги Стаменов или Димитър Колев, той ще реши - неговата дума е последна, каза Тотев в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за трети мандат. И допълни: "Областният управител Здравко Димитров би бил прекрасен кмет на Пловдив". Тотев заяви, че между двамата няма интрига и увери: "Моето желание е ГЕРБ да управлява отново Пловдив, след два успешни мандата". "Имаме намерение да спечелим максимален брой общински съветници, мястото на кмет и много районни кметове. И Здравко Димитров да е кандидатът на ГЕРБ, всички ние ще работим за него" коментира още Иван Тотев. Той допълни, че листата на ГЕРБ най-вероятно ще бъде оповестена втората половина на август. "Отсега мога да кажа, че някои общински съветници няма да повторят мандата си, други – ще го повторят. Тежката дума на финала ще бъде на премиера. Моите мисли и чувства ще му ги споделя на него", каза кметът.

По повод подписаната от него заповед за уволнението на зам.-кмета с ресор “Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции” Димитър Кацарски Иван Тотев каза: "Той е рекордьор. Това място е проветриво и няма в историята на Пловдив, поне от това, което аз знам, човек, който да е изкарал толкова". Кметът увери, че има прекрасни отношения с Кацарски и му благодари публично работата му. Конкретната причина за уволнението обаче Тотев така и не посочи. Отрече поводът да да е разследването за картел при санирането или жалби срещу Кацарски.

"Ние сме големи хора, седнахме поговорихме си и това решение се взе. Не очаквайте някакви неща от кухнята, тъй като ние сме като едно семейство, всичко си е в семейството. Няма някаква конкретна причина. Няма голяма конспирация, просто мандатът свършва и може би в рамките на тези три месеца ще бъде по-пълноценно да има нов зам.-кмет, който да даде малко по-различен прочит на финала на този мандат. Защо пък и да не подготвяме общината за следващия управленчески мандат", заяви Тотев.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай