Вторник,

Томислав Дончев: В коалицията има вибрации, но няма структурни предпоставки за предсрочни избори

От: Администратор -
A
A
A

С европредседателството се справихме повече от добре и това не е само моя оценка. Какво ще се случи с някои от дългосрочните задачи по време на нашето председателство, ще видим в следващите месеци. Българското председателство не е на правителството, на ГЕРБ или мое. То е на цяла България.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. "Левицата иска оставката на цялото правителство и не разбирам защо този път играе на дребно като иска само оставката на един зам.-министър. С трагичния инцидент се занимава прокуратурата. Нека да изчакаме проверките да завършат. Към момента данните сочат, че няма конфликт на интереси при Султанка Петрова. Не искам да коментирам отношенията в Обединени патриоти. В управленската коалиция е ясно, че не може винаги всичко да бъде тихо. Това е характеристика на тази коалиция. За мен лично е много по-добре да има такива дебати, отколкото всичко да изглежда да спокойно, а то да не е така. В колаицията има вибрации, но няма структурни предпоставки за предсрочни избори", категоричен беше той.

"Срещата 16+1 беше много полезна. Скоро този формат може да стане 17+1, защото Гърция проявява интерес. Китай е огромна и мощна икономика. Ние искаме да работим с тях на пазарен принцип, който не противоречи на европейските правила. На срещата говорихме за пътно строителство, включително и за строежа на АЕЦ "Белене". Опитваме се да форматираме отношенията си с китайските ни партньори чрез една дума - пазар", разкри вицепремиерът.

По думите му стана ясно, че административната реформа също бележи напредък. "Целта ми е до края на годината всички институции в България да спрат да си комуникират чрез хартия. Остават още проблемни общини. Другата цел е всички документи да се издават по електронен път, но там има известна съпротива. Трета цел, която е свързана с втората, е да имаме право да наказваме всеки, който изостава от електронната реформа. Наказанията могат да бъдат административни, но и премиерът Бойко Борисов обяви, че някой може да се раздели с креслото си", заяви Дончев.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички