Тома Биков: Работа ни е да пазим държавата от БСП

Днес едва ли не БСП са за намаляване на субсидията на 1лв., Не, БСП нямат нито едно предложение, каза депутатът

Тома Биков: Работа ни е да пазим държавата от БСП | StandartNews.com

Нашата работа е да пазим държавата от БСП - в момента не са в състояние да провеждат адекватна политика, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на парламентарната група, в отговор на тази на лидера на БСП Корнелия Нинова, в която тя обвини премиера Бойко Борисов, че е употребил българите в своята политическа игра.

"Преди няколко минути станахме свидетели на това, че колкото и загуби да понесе БСП, нейният лидер очевидно няма да промени начина си на поведение и на мислене. Отново бяхме обвинени в най-различни грехове, повечето от тях спекулативни. За това от името на ПГ на ГЕРБ съм длъжен освен да опровергая тези думи ,да подчертая, че ние няма да променим своето поведение и намерение да управляваме страната нормално и стабилно. На първо място, бяхме обвинени, че сме подменили едва ли не дебата за субсидиите. Ще припомня, че преди две седмици ние предложихме субсидията да стане 1 лв. Поддържаме това предложение, имахме готовност да гласуваме за него. през цялото време колегите от БСП ни обясняваха, че трябва да се премине към диалог. Днес, когато ние проявяваме склонност за диалог, вслушваме се в различните мнения и опасения, ни казват, че сме направили този дебат с пълното съзнание ,че субсидията няма да падне", каза още Биков.

Той посочи, че днес едва ли не БСП са за намаляване на субсидията на 1лв., "Не, БСП нямат нито едно предложение", каза още Биков. Според него БСП е тази, която няма позиция. По думите му БСП иска да се пазари.

"Станахме свидетели и на други обвинения. Държавен дълг - заробили сме пак хората. Аз си спомням как от тази трибуна и г-жа Нинова и всички икономически и финансови експерти на БСП твърдяха, че сме взели 16 млрд. дълг. Къде са тези 16 млрд. ? Изхарчиха ли се? Не, няма такъв дълг колеги. Знаете ли, че българският външен дълг намалява през последните 4 години като процент от БВП и стига едни нива, които са най-ниските", каза още Биков. По думите му тогава са се късали ризи, по който се късат и сега. Той увери, че лихвата на дълга е изключително добра сделка.

"Тук говорим за заробване и как в това заробване единствените, които ще противодействат са президента на БСП, омбудсмана на БСП и БСП. Те са тези, които ще ни освободят от това робство, което води до най-ниския държавен дълг в ЕС, който намалява", допълни Биков.

"Започнете промяна, не е лошо една партия, дори да е на 130 години, ако иска да бъде устойчива да се променя. Ваша работа кой ще ви бъде лидер, какъв конгрес ще направите и колко дълъг ще бъде Пленума ви. Нашата работа е да пазим държавата от вас. В момента не сте в състояние да повеждате адекватна политика. Вашата партия за съжаление го казвам има проблеми и тя трябва да ги реши преди да направи заявка да прокарва политиката си. Във всяка демокрация управляващото мнозинство провежда политики, а опозицията е коректив. Вие говорите как ще направили предложения ние да изпълняваме вашата програма. Няма да изпълняваме вашата програма, защото сме спечелили изборите, защото сме се противопоставили на вашата програма. Пожелавам ви успех в промяната. Сигурен съм някой ден и вие ще имате светло бъдеще", допълни още Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай