Светлана Шаренкова: БСП върви към еднолично управление

Тя изрази надежда, че НС на БСП ще гласува против изключването на Кирил Добрев

Светлана Шаренкова: БСП върви към еднолично управление | StandartNews.com

"БСП върви към еднолично управление. Решението за Кирил Добрев е взето или на подпис или по телефон. Доста хора не знаеха за него. Тук има налагане на лична воля на председателя в оставка Корнелия Нинова. Няма никакви доказателства за обвиненията към него", заяви пред НоваНюз членът на Националния съвет на партията Светлана Шаренкова.

По думите й цветистият език на Добрев не се харесва на по-възрастните социалисти. "Отказът да се дискутира публично е свързан с отказа да се дискутира вътрешно в партията. Обвиненията са, че т.нар. опозиция говорят по медиите. Как няма да го правят, като ние не се събираме в партията", посочи тя. И изрази надежда, че по-голямата част от НС на БСП ще гласува против изключването.

По думите й БСП винаги се е гордяла със своята демократичност. "Изведнъж обаче трябваше да изключваме наш другар със своята диря в партията. Един от основателите на младежкото движение", обясни тя.

За нея големите грешки са започнали с изключването на бившия председател Георги Първанов. "То беше противоуставно и неправилно. Той изправи партията на крака, а преди него тя беше на дъното. Тогава поне Станишев имаше доблестта да направи публично заседание. Аз съм категорично против изключването", коментира Шаренкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай