Стоилов обяви пирова ли е победата на Нинова

Решението на шестима социалисти да напуснат ПГ на БСП той определи като крайно

Стоилов обяви пирова ли е победата на Нинова | StandartNews.com

Отговорът на въпроса „Пирова ли е победата на Корнелия Нинова?“ ще разберем на парламентарните избори. Това обяви в интервю за бТВ Янаки Стоилов от БСП. Той бе социалистът, класиран от 50-тия юбилеен конгрес на БСП на второ място в новия национален съвет. Шампион е младият депутат Крум Зарков. Конгресът изхвърли от пленума знакови социалисти като Сергей Станишев, Георги Пирински, Димитър Дъбов. В резултат шестима депутати обявиха, че напускат парламентарната група на БСП, а петима от тях си скъсаха и партийните книжки. Нинова поиска отцепниците да напуснат не само парламентарната група, но и Народното събрание.

„Напускането на парламентарната група или на партията е крайна стъпка. За да я направиш, освен вътрешнопратийните мотиви, трябва да можеш да очертаеш проблеми, които засягат хората. Не чух мотиви, отнасящи се до икономическата, социалната или външната политика“, коментира Стоилов. Според него Нинова е амбициозна и е успала да събере многостранна подкрепа, но после се е опитала да се освободи от зависимостите, които ѝ създава тази подкрепа. „Бъдещето ще покаже дали тя може да действа независимо и последователни или реагира спонтанно“, уточни социалистът.

Относно предложената от ГЕРБ нова Конституция Стоилов напомни, че голяма част от текстовете повтарят тези в сегашния основен закон. И според него става въпрос за опит за печелене на време и отвличане на вниманието.

Янаки Стоилов, който се пробери с коронавируса, съобщи, че състоянието му е било средно тежко, лежал е и в болница.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай