Стартира кампанията за избора на лидер на ДПС

Възможно е Мустафа карадайъ да остане единствен кандидат

Стартира кампанията за избора на лидер на ДПС | StandartNews.com

Вчера бе даден старт на кампанията за избор на нов лидер на ДПС. По съвпадение със социалистите, Движението трябва да определи кой ще го ръководи през следващите години на 26 април на националната конференция. Настоящият лидер Мустафа Карадайъ преди време обяви, че не изключва конкуренция.

Най-нормално е, уставът го позволява. Всеки член на партията е равнопоставен и може да се кандидатира, да избира, да предлага, заяви Мустафа Карадайъ, цитиран от бТВ. Въпреки това, други желаещи за председател като че ли засега няма.

След коледната реч на Ахмед Доган вече е ясно, че промени на върха на партията този път не се очакват. А Мустафа Карадайъ е възможно да остане единствен кандидат.

В момента в цялата страна текат изборни събрания, които номинират кандидати за лидер и за членове на Централния съвет на партията.

Резки движения при нас не са необходими. Господин Карадайъ се доказа последните години като председател, сплоти екипа, колективното тяло работи. Аз не очаквам изненади, каза Джейхан Ибрямов.

Самият Ибрямов беше спряган за кандидат за лидер, но е категоричен, че това са само спекулации.

Не очаквам радикални промени в курса на формацията и смятам, че изборът на ново ръководство ще отрази тази реалност, коментира Първан Симеонов.

Все пак, интригата се запазва до последно, казват наблюдателите. Защото кандидати за лидер могат да се издигат дори в изборния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай