Станишев следи с тревога борбата за лидер в БСП

Георги Гергов е избран за изкупителна жертва. Видим е тандемът Нинова-Овчаров

Станишев следи с тревога борбата за лидер в БСП | StandartNews.com

"Следя с голяма тревога кампанията за председател на БСП. Едни от говорителите на кампанията го правят по байганьовски, други по-изтънчено. Георги Гергов е избран за изкупителна жертва. Видим е тандемът Нинова-Овчаров", заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред бТВ и допълни, че е имал среща с Корнелия Нинова преди месец и половина.

"Никога не съм се срещал с Васил Божков по време на мандата си. Министерствата имат много разговори с бизнесмени, което е нормално. Този диалог трябва да се води", отговори Сергей Станишев на въпрос за срещата на бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев с Божков през 2006 г. (по време на правителството на Станишев).

Приблизително 15 млрд. евро пряко ще получи България от ЕС, което е сериозна сума. В крайна сметка ще имаме 30 млрд. евро, заедно с парите за кохезионна политика, разказа Сергей Станишев. "Отпускането на 750 млрд. евро, за борбата с кризата след пандемията, беше исторически момент", каза още той.

"Както имаме Щаб за борба с коронавируса, така трябва да имаме и такъв за икономиката. Ние ще трябва да представим план за излизане от кризата прес ЕС", допълни Станишев.

"България стои много добре в здравен план в Европа, но не така стои въпроса с икономическите мерки. Намаляването на ДДС-то беше емоционална реакция - не се знае дали това ще доведе повече туристи и изсветляване на сектора", коментира евродепутатът.

"Когато намаляваш ДДС-то за един сектор, то трябва и за друг. Защо не се намалява ставката за детските стоки", попита Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай