Станишев поздрави Радев и Йотова за победата

Сега българите очакват от вас нова страница, заяви президентът на ПЕС

Станишев поздрави Радев и Йотова за победата | StandartNews.com

Сега българите очакват от вас нова страница - диалог между работещи институции, политически консенсуси по приоритетите пред страната, редовно правителство, отстояване на европейските ценности, заяви президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев в поздравителен адрес до президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за победата им на президентските избори. Това съобщиха от офиса на евродепутата в София.

Станишев посочи, че доверието на над 1 млн. и 500 хил. български граждани е сериозна отговорност, а вниманието към следващите действия на Радев и Йотова ще е още по-голямо заради успешния им първи мандат, заявката за борба с корупцията и редицата неотложни кризи пред България.

Президентът на ПЕС призовава още за активно включване на България в дебата за бъдещето на Европа, както и използване в максимална степен на инструменти като Плана за възстановяване и устойчивост и Европейския зелен пакт с цел модернизиране на икономиката с минимални социални последици и без загуба на работни места. В тази посока ще имате пълната подкрепа на лявото европейско политическо семейство, заявява Сергей Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай