Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ

БСП се превръща във вождистка партия, обвини президентът на ПЕС

Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ | StandartNews.com
  • БСП се превръща във вождистка партия, обвини президентът на ПЕС

Листата ще бъде голям подарък за ГЕРБ, БСП се превръща във вождистка партия. Това заяви  лидерът на ПЕС Сергей Станишев, влизайки на „Позитано” 20 за планума, който ще утвърди окончателния списък на червените за Брюксел. Както „Стандарт” вече съобщи, Станишев не е в листата, за сметка на това на четвърто място в нея е президентският съветник Иво Христов.

ВИЖ ОЩЕ: Иво Христов № 4 в листата на БСП, Станишев аут /ОБНОВЕНА/

Попитан дали все пак ще се бори за място в листата на пленума, той избегна конкретен отговор и посочи, че ще се бори за листа, която има ясен социалистически и проевропейски опит.

ВИЖ ОЩЕ: БСП вкара "Милениум" в листата си

"Този пленум е важен, защото дава шанс БСП да се яви на поправителен след последния пленум, когато Корнелия Нинова избра подхода не на диалог и съгласие, а на конфронтация и налагане на воля", обвини соцлидерката Станишев. Той отбеляза, че всеки член на Националния съвет трябва да поеме своята отговорност чрез гласуването, което предстои. И се запита дали не е било фарс издигането на номинации в продължение на месец и половина на конференции и събрания, на които социалистите са обсъждали имената за евролистата.

"Дали Националният съвет ще каже, че се вслушва в гласа на партията или че всичко това е било един фарс. Вторият въпрос е какво е посланието на БСП и Националния съвет към българското общество, т.е. начинът, по който се управлява БСП, ще бъде транспониран в начин, по който се управлява България, ако спечелим управлението", коментира Станишев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай