Среща Доган - Радев? Фейк и още нещо

Поредната провокативна новина съвпадна с атаката на Борисов срещу ДПС

Среща Доган - Радев? Фейк и още нещо | StandartNews.com

Няма промяна в позицията на ДПС - президентът Радев остана разединител, а не обединител на нацията.

Почетният председател на Движението Ахмед Доган не се е срещал с държавния глава 

ДПС не подкрепя кандидатурата на Николай Василев за премиер, така както по време на Тройната коалиция не е заставало зад политиката, която царското юпи е провеждало тогава.

Това пише Епицентър.бг като се позовава на абсолютно достоверен източник.

Така бе оборена поредната фейк новина, изстреляна от сайт, който се смята за близък до ГЕРБ.

В него се обясняваше как президентът бил в "Росенец" преди да отиде на празника на Созопол.

Пускането на тази недостоверна информация съвпадна с атаката на  Борисов към ДПС по време на пресконференцията по-рано днес.

Експремиерът видя съвместни действия между Движението и президента по повод бързото израстването на шефа на кърджалийската полиция и смените в горските стопанства.

Недоволството на Борисов е разбираемо, тъй като за първи път на избори ГЕРБ загуби депутатското място в Кърджалийско, а досегашният шеф на Народното събрание Цвета Караянчева не влезе в парламента.

По-голямата болка на Борисов обаче е изгубеното лидерско място на ГЕРБ в Шуменско на изборите. ДПС победи в региона като взе 2 депутатски места, докато партията на Борисов се оказа само с едно. Нещо повече - наложи се водачът на листата - бившият образователен министър Красимир Вълчев, да влезе от Стара Загора, за да може да отстъпи мястото на сина на бившия шеф на най-голямото ловно стопанство " Паламала"  Илтер Бейзатов, от когото като новоназначен член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се очакваше да подобри резултата на Борисов в Севериоизточния регион. Изборите обаче показаха точно обратното - ДПС разшири влиянието си като победи в четири от областите - Шумен, Търговище, Силистра и Разград.  

Търсенето на връзка между Радев и ДПС стана нова опорна точка в анти ДПС кампанията с наближаване на кампанията за президент от няколко политически опоненти. В същото време тя цели допълнителна дестабилизира в държавата в дните преди началото на парламента и очаквания кабинет. 

 Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган не се е срещал с президента Румен Радев - нито вчера, нито онзи ден, нито когато и да било, пише Епицентър.

Преди месеци Радев също публично заяви, че никога не е виждал почетния председател на Движението.

Епицентър припомня, че от свалянето на охраната на НСО, което стана по нареждане на президента Радев преди година,  Ахмед Доган се охранява от частни гардове от охранителна фирма към ТЕЦ "Варна". 

Превръщането на Доган в мантра за някои от родните политици става опасно за българската политика, защото започва да стъпва на нереални взаимовръзки. А от там има опасност и от взимането на решения, които не се базиират на истински фактори, пише Епицентър. 

Сайтът припомня думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по време на откриването на парламента през есента, а именно - Радев се превърна в разединител, а не в обединител и обяви, че няма промяна в отношението на ДПС към президента Радев.

ДПС не е заставало и зад Николай Василев като кандидат-премиер на ИТН, защото още по време на Тройната коалиция не е подкрепяло неговата политика, пише още Епицентър.

След като дни наред медиите намекваха за връзките му с ДПС, на пресконференцията си с ИТН в петък Василев заяви, че не само не е кандидатура на Движението, а е единственият човек, уволнил Пеевски по време на царското управление.

Това обаче се оказа също фейк новина. Пеевски светкавично отговори на Василев като му припомни, че си е тръгнал от дружество към транспортното министерство преди царското юпи да го оглави.

Василев постъпи в това ведоство малко след като бе отстранен от Министерството на икономиката заради опита да хариже "Булгартабак" на международни финансови посредници, които впоследствие имаха намерение да го разпарчетосат и препродадат за поне двойна цена. Международно разследване за подготвяната финансова схема бе направено от "Стандарт" през 2003 година.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай