Срам за Малинов! Не гласувал - изпуснал самолета

Той е един от тримата наши евродепутати, не участвали в гласуването срещу пакета „Мобилност”

Срам за Малинов! Не гласувал - изпуснал самолета | StandartNews.com

Срамни обяснения защо не е гласувал за България при вота в Европейския парламент по пакета „Мобилност” едно даде евродепутатът от десните Светослав Малинов. Той не успял да стигне до Страсбург, защото изпуснал самолета. Имало срив в диспечерската и компютърната система на летището във Франкфурт, самоуверено и без грам съжаление обясни Малинов пред бТВ.

Росен Желязков: Бесен съм!

Малинов и още двама български евродепутати – Неджми Али и Николай Бареков, не са участвали в гласуването, което определи пакетът да влезе в дневния ред на последното заседание на Европейския парламент. Само два гласа не стигнаха за отхвърлянето на пакета, който ощетява българските превозвачи. 156 бяха гласовете „за”, а 154 – „против”. Така промените, срещу които протестира браншът ни заедно с колегите им от Полша, Унгария, Румъния и Словакия влязоха в дневния ред „на косъм”.

Малинов нагло заяви, че проблем няма – щял да гласува „против” в сряда. „Имам ясна позиция против пакета „Мобилност” още от 2014 г.”, отбеляза евродепутатът. Той посочи, че няма зла умисъл в закъснението му. „Нито беше мое намерение, нито успях да го предвидя”, заяви Малинов.

Станишев: Да водим битката за транспортния сектор

„От 750 души 310 се оказаха в пленарната зала. Летището във Франкфурт беше пълно с колеги евродепутати. Цялата делегация от Литва закъсня. Имаше огромен проблем и в този смисъл всякакво гадаене е съвършено излишно”, каза Малинов на въпрос дали гласовете на отсъстващите български евродепутати биха били решаващи при гласуването.

Той допълни, че в пакета са заложени текстове, свързани с връщането на превозните средства и съответно задължаването за почивка на шофьорите, които са специално измислени, за да намалят конкурентоспособността на българските автопревозвачи.

По думите му има големи възможности за съпротива. „Убеден съм, че на по-късен етап задължителното връщане на превозното средство в страната, където е регистрираната фирма, ще отпадне”, подчерта Светослав Малинов.

"Два гласа не ни достигнаха, за да спрем гласуването на пакета „Мобилност“ в сряда в Европейския парламент. Това показа още веднъж дълбокото разделение сред депутатите – не по партиен, а по национален признак.", написа във Фейсбук лидерът на ПЕС Сергей Станишев, след като стана ясно, че мерките влизат в в Европейския парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай