Социолог подсказа на Петков и Василев кое би било глупаво

Обществото ще се надява на промяна, пряко свързана с живота на хората

Социолог подсказа на Петков и Василев кое би било глупаво | StandartNews.com

Би било глупаво, ако от "Продължаваме Промяната" се съгласят всички четири партии в новия кабинет да излъчат свои министри. Не бива да се стига и до президентска квота в бъдещото правителство. това заяви пред телевизия НоваНюз социологът Кольо Колев.

"Единствено влияние държавният глава може да има върху "Продължаваме промяната". Видяхме отношенията между Нинова и Радев - много далече от братство и любов. От "Демократична България" също не преливат от свръхтопли чувства към него, същото важи и за "Има такъв народ", анализира Колев.

"Без съмнение могат да се появят фигури, които биха били неприемливи за останалите партии, които ще участват в новото правителство. Към този момент обаче виждаме, че настроенията са по-скоро подобни фигури да бъдат оттеглени, в името на общи цели", обясни социологът.

Според него страната се намира пред тежки изпитания, без съмнение инфлационният натиск ще се отрази върху всички крайни продукти. По думите на Колев обществото ще се надява на промяна, пряко свързана с живота на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай