Слави учреди „Има такъв народ“ на бис

808 делегати гласуваха Устава на партията

Слави учреди „Има такъв народ“ на бис | StandartNews.com

Слави Трифонов учреди политическата партия „Има такъв народ“ и беше избран за неин председател от 808 делегати в зала „Рейнбоу плаза“. Учредително събрание гласува и устава на формацията. Останалите членове на изпълнителния съвет са Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев – зам.председатели, Виктория Василева – главен секретар и членове Александър Вълчев, Драгомир Петров, Филип Станев. Избрана е и арбитражно-котролна комисия в състав: Иво Атанасов – председател, членове - Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов, Румен Попов.

Ето и коментарът на Трифонов.

„Според мен това събрание е бис. Толкова им харесва да учредяваме партия, че това е бис. Това, което направиха, е да ни извикат на бис, за да се настървим още повече. Благодаря ви, че сте тук. Благодаря ви, че ми давате възможността да не използвам първо лице, единствено число, а да използвам „ние“. Напоследък се наслушахме - последните 10 години на „аз“. По-важното е „ние“, защото това е отборна игра. И една от основните цели, които ще направят България по-красива, по-добра, по-спокойна, по-успешна е да се създаде общност. С този референдум се изправихме срещу политическата система, която е самодоволна и иска да се възпроизвежда още дълго време, но това не е възможно, защото отсреща стоят нормални хора, които не го желаят това. Моите колеги са много емоционални, аз съм практичен. Това е един практичен ход. Благодаря ви, скъпи съмишленици, че сте дошли тук - 808 души. Това е практичен ход, който ще промени политическата система. На референдума 2 милиона и половина поискаха конкретни промени. Ние с вас имаме правото да създадем този политически продукт и да се борим за тези 2 милиона и половина, които искат нещата да се променят. И ние ще го направим. Вие вече участвате в това. Не защото имаме емоции, а защото такава е логиката. Не знам дали сте емоционални, какви са ви мотивите, но вие участвате в нещо логично. Вече не може така. Вече тази политическа измишльотина не може да съществува. Това ще приключи. И то ще приключи на следващите избори, когато и да са те. Ние сме средство. Ние с вас сме само инструмент. Аз и вие създаваме инструмента, чрез който два милиона и половина и още повече българи искат да се реализират техните желания – мажоритарни избори, електронно гласуване, задължителни избори и още неща, които ги пропусна Конституционният съд - тоест ги забрани - но те така или иначе ще се случат.

Благодаря ви, че сте тук. За втори път се случва това нещо, ако трябва, ще се случи и за трети, ще се случи и за четвърти... Ще се случи по какъвто и да е начин. Както казва Краси Радков, не можеш да спреш гората да се разлиства.

Благодаря ви, че сте тук и вярвам, че сме на прав път и заедно с вас ще направим нещо, което ще ни остави в историята. Благодаря ви.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай