Слави Трифонов учредява партията си

Очаква се сред учредителите на партията да са сценаристите от “Шоуто на Слави” Иво Сиромахов, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев

Слави Трифонов учредява партията си | StandartNews.com

Шоуменът Слави Трифонов учредява политическия си проект днес. Очаква се учредителното събрание да започне в 14 часа в "Рейнбоу Плаза" в София. На него не са поканени журналисти. 

Очаква се сред учредителите на партията да са сценаристите от “Шоуто на Слави” Иво Сиромахов, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев. 

В началото на август от екипа публикуваха учредителна декларация, според която партията ще се казва “Няма такава държава”. Все още обаче не е ясно дали Слави Трифонов ще запази обявеното първоначално наименование, след като то предизвика противоречиви реакции. 

Основните цели на новата партия, описани в учредителната декларация, са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване, както и въвеждане на задължително гласуване. Партията ще предложи още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай