Слави публикува уточнение за Северна Македония

В Скопие трябва безусловно да признаят българските си корени, категоричен е лидерът на ИТН

Слави публикува уточнение за Северна Македония | StandartNews.com

Слави Трифонов публикува уточнение за Северна Македония, след като постът му по темата във фейсбук предизвика вълна от коментари сред политици от различни партии.

В него "Има такъв народ" призова САЩ да премахнат визите за българи, а страната ни да бъде приета в Шенген, след като партньорите ни искат Скопие да започне преговори за членство в ЕС.

Ето какво написа впоследствие Трифонов като уточнение: 

"Понеже има хора, които не четат правилно това, което съм написал, ще обясня специално за тези, които не четат текста, а само заглавията.

Моето лично мнение като гражданин на България по отношение на допускането на Северна Македония за преговори за членство в ЕС е следното:

Към Република Северна Македония - вие задължително трябва да изпълнявате всички точки от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който сте подписали с България, включително и всичко свързано с историята на България.

Северномакедонците трябва да признаят историческите си български корени. Това е безапелационно условие. То не подлежи на обсъждане.

И към нашите партньори от НАТО и ЕС - след като толкова държите ние да подкрепим Северна Македония за преговори за членство в ЕС - постъпете партньорски към нас, както искате ние да сме ви партньори - без визи за САЩ и веднага в Шенген.

Мисля, че сега моето мнение като гражданин на България е повече от ясно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай