Слави проговори. Разкри истината за отношенията с Христо Иванов

Като какъв предлагаш, като четвърта сила? - попита лидерът на ИТН

Слави проговори. Разкри истината за отношенията с Христо Иванов | StandartNews.com

„Демократична България” искат постове, въпреки, че твърдят обратното. Това заяви Слави Трифонов във видео интервю, пуснато във фейсбук профила му. В него лидерът на „Има такъв народ” отговаря на най-горещите въпроси. Разговорът е между Трифонов и зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Всеки ще носи политическата си отговорност /ВИДЕО/

Превръщаме Демократична България в по-важни отколкото са. Те имат своето присъствие, за тях са гласували определен брой хора. На тази база могат да вземат решения. Те или ще подкрепят това правителство или не, заяви Слави.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Не обръщайте внимание на слухове!

Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. А той има точно такава роля, каквато му е отредил суверенът – определил му е да бъде четвърта политическа сила. Не му е отредил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска да подкрепя, ако иска – не. Но след това всеки ще си носи отговорността за действията си, категоричен бе лидерът на ИТН.

Трифонов посочи още, че напоследък единственото, което чува, са критики, но не и факти.

„Те не искаха да редят кабинет и изведнъж Христо Иванов излезе, без разговор, без предупреждение и чете декларация от парламента. И казва – аз предлагам. Нали нямаше да предлагаш? Като какъв ги предлагаш? Някой иска ли от теб да предлагаш нещо? Какъв точно стана, кога стана предлагач и кога реши, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги и тогава предлагаш. Сега като какъв предлагаш?, продължи Трифонов.

Той разкри, че се е обадил на Христо Иванов. „Обадих му се и  казах: „Иванов, явно звъниш на друг телефон, защото в няколко интервюта казваш, че си ми звънял, а аз не вдигам. Явно звъниш на друг телефон, защото такова нещо на моя не виждам. Искам да направим така, че нещата да бъдат почтени. Ако има нещо, искам да ми се обадиш, каквото има, да ми кажеш, за да може по нормален начин да го обсъдим”. Той не ми се обади, когато тръгна да чете тази декларация и да казва в кабинета какво може и какво не може. Ако ми се беше обадил, може би щеше да има друга концепция”, разказа политикът.

Според него в момента "всички са срещу всички", а от "Има такъв народ" не са симпатични на никого. Защо това се е случило, Трифонов няма отговор.

Той остро се възмути на тезите, че „Има такъв народ” се поддавали на външен натиск при формирането на властта.

„Кой твърди така? Ето искам ясно да заявя - властта не е самоцел за нас, властта не е на всяка цена. Властта е средство. И властта, и парите, и славата са средство. Те не са дяволи, които са цел за мен и хората около мен. Няма външен натиск”, категоричен бе Слави Трифонов. И допълни: „Това са слухове, които обикалят около нас и около мен. Те са просто слухове, на реалността и на гравитацията не им пука за слухове. Ние правим това, което сме решили, и не се влияем от никого, освен от тези, които са ни пратили в този парламент. Те са единствените, които биха могли да повлияят на някое наше решение. Нито медии, нито Христо Иванов. Винаги е било така”.

На въпроса защо има такава „смела” журналистическа позиция срещу всяко ново име, което се предлага от ИТН и липсата на такава спрямо всеки друг,  Трифонов отговори: „Българската журналистика в последните 11 г. се превърна в това, което виждаме днес – без достойнство, без самочувствие, без смелост”. Ние от самото начало бяхме наясно, че няма да сме симпатични на журналистите, защото те 11 години показваха Бойко Борисов как реже ленти. Националните пари получават пари от държавата и затова трябва да си мълчат. СЕМ слуша това, което казва Бойко Борисов,който управляваше еднолично държавата, каза Слави Трифонов.

Кога съм предложил Петър Илиев? Има ли някакво доказателство! Има ли някъде заявка такава. Не. Има слухове!, каза Слави Трифонов. Всеки , който участва в публичното пространство рискува моментално да бъде оплют, обобщи той.

На въпроса къде е границата между партньорски разговор и извиване на ръце, Трифонов отсече: „Никой не ми е извивал ръце, защото не съм водил разговор с никого на тази база. И може би това е проблемът. Защото, ако имаше такъв разговори – дай ти на мене, аз на тебе, може би нямаше да водим този разговор. Границата я слага законът. Законът казва сега ние предлагаме правителство, предложихме министър-председател, той ще даде на президента структурата на правителството и самото правителство, каза Трифонов. И поясни, че следващата седмица парламентът ще гласува първо кандидат за премиер, после правителство анблок.

Трифонов подчерта, че изборите не са проблем, а естествен ход в една демократична държава. Като не могат да се разберат партиите, се отива на избори, подчерта лидерът на ИТН.

На последния въпрос - дали цялата тази гнус, която се оказа, че е в политическия живот на тема обвързаности и желания, които се заявяват с други дали го демотивира, Слави Трифонов заяви: Все още не! Повече от ясно е, че ме мотивира. Няма спирка, заключи Трифонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай