Слави не иска нови избори

Това твърди политологът доц.Димитър Попиванов

Слави не иска нови избори | StandartNews.com

Според политолога доц. Борис Попиванов хората са показали чрез вота, че са склонни да дадат определен аванс на ИТН, но тя не е безусловен

"Загадъчността на офертата на Трифонов кореспондира с резервираността на избирателя"

Доц. Попиванов подчерта, че независимо дали ИТН ще бъдат първа сила в 46-ия парламент - ще имаме формация с претенциите да управлява със собствени предложения, а не в коалиционни формати, която е с най-ниското възможно доверие - както на избори, така и като състав на парламентарната група - в цялата демократична история. Това трябва да е много сериозно предупреждение срещу опитите да продължава арогантността към медии, партии и цялото т.нар. статукво:

"ИТН поставят всички останали парламентарни формации пред една много ясна дилема - или подкрепяте това, което ние ви предлагаме, или вие ще бъдете виновни, че отново отиваме на избори".

Политологът смята, че Трифонов не иска нови предсрочни избори:

"Той мисли, че ще постигне успех с този проектокабинет, защото другите ще бъдат по-притеснени от самия него, че ще са виновни за разпадането на 46-ото НС".

Прогнозата на доц. Попиванов пред БНР е, че ще бъде утвърдено правителство на ИТН, но може и да бъде с леко променен състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай