Слави към Нинова: С вас стоим от двата бряга

Лидерът на партия "Има такава държава" Слави Трифонов отговори във Фейсбук на поканата на председателя на БСП Корнелия Нинова

Слави към Нинова: С вас стоим от двата бряга | StandartNews.com

Лидерът на партия "Има такава държава" Слави Трифонов отговори във Фейсбук на поканата на председателя на БСП Корнелия Нинова, която покани на разговори всички, които искат честен вот и смяна на модела на управление.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова с фронт срещу ГЕРБ. Кани Мая и Слави

Ето какво написа шоуменът в социалната мрежа:

„Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори.

Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в Парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото.

Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: "Ребята, давайте жить дружно!“ На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: "Момчета, нека да живеем задружно".

Г-жо Нинова, мисля че ви е малко късно да бъдете котарака Леополд. Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна. С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката.“

С този пост шоуменът отговаря на несъществуваща покана.

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че първо ще проведе разговори с извънпарламентарните партии от лявото пространство и с НПО, и чак след това в ИБ са решили да поканят и Мая Манолова, и Слави Трафинов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори.

"Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели и застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Важно е сега да се обединим - всеки с възможностите, които има. Ние, като парламентарна и най-голяма опозиционна партия, и останалите партии и организации - със свои представители като застъпници и наблюдатели. Целта е да успокоим хората - да им дадем увереност, че гласът им е важен и че можем заедно с това обединение да гарантираме прозрачността на изборите", заяви на пресконференцията Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подерта, че има нужда се успокои хората, че „гласът им няма да бъде откраднат“ и имало нужда те да отидат да гласуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай