Скопие уволни главния преговарящ с България, каква е причината

Овобождаването на Владо Бучковски идва след заседанито на КСНС за Македония

Скопие уволни главния преговарящ с България, каква е причината | StandartNews.com

Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността специален представител на страната в преговорите с България за решаване на спора между двете държави.

Освобождаването на Бучковски e минало на заседанието под точката "кадрови решения", съобщиха от правителствената пресслужба пред МКД.

Засега не се съобщават причините за освобождаването на Бучковски, което идва ден след като Консултативният съвет по национална сигурност към президента Румен Радев излезе с препоръки относно позицията на страната ни за еврочленството на Северна Македония.

Към края на миналата година бе продължен мандатът мандатът като посредник в разговорите с България за решаване на спора и вдигане на българското вето за страната, поради което Република Северна Македония не получи дата за преговори с ЕС, отбелязва МКД.

Бучковски много пъти посети България и имаше срещи с президента и премиера на тази държава, както и с министри и други влиятелни обществени личности и бе гост на телевизионни канали, където даваше свои мнения и предложения как да бъде решен спорът между двете държави, посочва МКД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай