Скандалът се разгаря! Везиева гони трима шефове на ДКК

Уронват престижа на компанията, категорична е министърката

Скандалът се разгаря! Везиева гони трима шефове на ДКК | StandartNews.com

Министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на тримата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК), които опитаха да отстранят изпълнителната директорка Ваня Караганева и я обвиниха в куп нарушения.

Тъй като изгонването не Караганева не е направено според процедурата, тя все още е директорка и вероятно ще остане такава, смята министърката. По думите ѝ другата изпълнителна директорка Рая Каназирева, както и Диляна Софиянска и Радостин Вазов (и тримата назначени при упралвнието на ГЕРБ), уронват с действията си престижа на Министерството на икономиката и дават ясен сигнал, че не искат да бъде променен моделът на управление на ДКК.

"Може би решението за освобождаването им е закъсняло, но когато аз станах министър проведох среща с тях, те ми обясниха, че предходното управление е било свързано с разпореждане от страна на министрите, било им е налагано взимане на определени решения. Подадох ръка да работим заедно, защото трябва да има приемственост и считах, че техният опит би бил добра добавена стойност за изчистване на имиджа на ДКК и по отношение на усвояването на 500 млн. лева за язовирите, и за правителствения комплекс, и за „Дунарит“, коментира Везиева

"Изненадах се от медийната им кампания - при първото служебно правителство тогава ДКК нямаха сайт, явно не са считали, че трябва да информират за всички процедури, които се текли. Но сега, когато ние се борим да направим процесите прозрачни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. За какво - явно ще стане ясно след време. Но иска ми се към техния призив да сезират Европейската прокуратура за това какво е извършила изпълнителната директорка, да ги помоля да включат и темите, които ние видяхме - за язовирите, за правителствения комплекс, как са сключвани договори с търговски дружества, които да предоставят адвокатски услуги - теми, за които биха били така добри и тях да ги включат", посочи Везиева.

Всички актуални Новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай