Скандалът дошъл заради лицемерно гласуване

Това твърди Ирена Атанасова от БСП

Скандалът дошъл заради лицемерно гласуване | StandartNews.com

Ирена Анастасова, зам.-председател на парламентарната група на БСП, дойде в студиото на БНТ направо от пленарна зала, където днес се разигра огромен скандал заради законопроект на партията за преизчисление на пенсиите. Гостенката обясни ситуацията така:

"Усеща се, че са последните дни на този парламент, това беше предизвестено. На председателски съвет беше решено една от точките на дневния ред да бъде преизчисляване на пенсиите.

То мина на първо четене, беше прието, част от ГЕРБ се въздържаха, след което би следвало да мине на второ четене. Искахме един закон да остане в помощ на възрастните хора.

Против второ четене бяха всички, освен БСП и "Изправи се, мутри вън". Останалите направиха скандала. Просто те са гласували лицемерно на първо четене, с ясното съзнание, че този закон няма как да мине, защото този парламент приключва.

Една част от нас са възрастни хора и те не излязоха на последните избори заради пандемията. На много места възрастни хора гласуваха с машини, а младите не. Всяка една ЦИК ще се справи по-добре на следващите избори."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай