Скандал в БСП. Върнете мандата веднага!

Такива мнения изразиха повечето членове на Националния съвет

Скандал в БСП. Върнете мандата веднага! | StandartNews.com

Социалисти се обявиха за връщане на мандата веднага. Такива мнения изразиха повечето членове на Националния съвет на влизане в киносалона на "Позитано" 20. Пленумът трябва да реши какво да прави с мандата, който се провали.

Кирил Добрев предположи, че Корнелия Нинова днес ще върне мандата, "след 46 часа медийни участия и унижения, които инкасирахме като партия".

"Кой ще плати сметката за всички упражнения, които правихме?", попита той и сам си отговори: "БСП ще я плати".

"Влизам вътре да гледам един моноспектакъл, с водещ Корнелия Нинова", каза опонентът й от вътрешнопартийния избор за лидер. "Поемам ангажимент пред вас да я номинирам за министър-председател", добави още той пред журналистите.

По думите му преговорите са се провалили не защото мандатът е в ръцете на БСП, а заради ръководството на партията в нейно лице.

За връщане на мандата се обяви и депутатът Александър Симов.

"Партиите на протеста показаха, че не искат да има стабилно управление и имам съмнения дали изобщо са такива, или само БСП е единствената автентична партия на протеста", каза Симов.

"Има два варианта пред БСП в момента - единият е да върнем мандата, другият е да номинираме кандидат за премиер, коментира депутатът. Симов каза, че не са обсъждали име на кандидат за премиер, но, ако тръгнат в тази посока, няма да номинират партийна фигура, защото в сегашната ситуация това няма да свърши работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай