Симеонов пак подхвана барове и дискотеки

Баровете и дискотеките не трябваше да се отварят толкова рано, каза лидерът на НФСБ

Симеонов пак подхвана барове и дискотеки | StandartNews.com

„В събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. За съжаление в Слънчев бряг все още чакат туристи", сподели пред Нова телевизиялидерът на НФСБ Валери Симеонов. Според него все пак има добри новини за туризма.

Той коментира и увеличения брой заразени. „Днес са направени 4500 проби. Никога не са правени толкова. Освен това имаме огнище  в Смолян. Това променя общата статистика. Резултатите не са много по-различни от вчера. Мерките бяха бързо разхлабени. В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата", каза Симеонов.

"Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50 %. Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните от четирите условия, които постави Щаба – „к”-то (контрола) го нямаме", поясни той.

В бензиностанциите, магазините масово не носят маски, поясни Симеонов.

Според него хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата. „Бих препоръчал на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба на всеки, който обслужва хора без маски. Полицията не си върши работата и то не за първи път”, каза още председателят на НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай