Симеонов: Не купувайте талони за лотария

Другата седмица спира продажбата им, каза депутатът

Симеонов: Не купувайте талони за лотария | StandartNews.com

Другата седмица спира продажбата им, каза депутатът

Българите да спрат да си купуват талони, защото спирането на продажбата им става след обнародването на закона за хазарта следващата седмица. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в парламента, минути след като депутатите приеха поправките му в Закона за хазарта. С тях се въвежда държавен монопол върху лотарийните игри. Лиценз да организирането им вече ще може да получава само тотото. В срок до 30 дни от влизане в сила на закона, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, трябва учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент. Тоест – Божков има месец да направи това за спечелените и неизплатени награди от търкането на талончета.

ВИЖ ОЩЕ: КРАЙ! Божков загуби лотарията

„Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се прекрати и да се изземат всички талони от всички места, където се продават в момента освен тези на спортния тотализатор“, уточни още Симеонов. Той поясни, че печалби могат да бъдат получени по силата на общите правила на игрите, в които са участвали съответните участници.

ВИЖ ОЩЕ: Проверяват произхода на Божковите съкровища

„Променихме закона, тъй като решихме, че не е редно държавата да се меси в тези частно-правни отношения. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или да заведат дела, за да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж, така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата“, каза още Симеонов.

ВИЖ ОЩЕ: Симеонов: Казина само в курортите и до границата

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай