Симеонов искал оставката на Порожанов за лобизъм

Той посочи, че одобрява оставката на Порожанов и смята, че е малко закъсняла

Симеонов искал оставката на Порожанов за лобизъм | StandartNews.com

Оставката на Румен Порожанов е закъсняла, аз исках смяната му по-рано заради лобизъм, заяви пред репортери в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Десислава Танева е била министър. Познава добре проблемите както в бранша, така и в министерството. Но мисля, че няма да й бъде лесно, дано да не се поддава на лобизъм – поне в такава степен, на каквато бяхме свидетели при досегашното ръководство на МЗХГ“, заяви Симеонов.

Той посочи, че одобрява оставката на Порожанов и смята, че е малко закъсняла. „Аз съм искал смяната му по-рано по темата за явния лобизъм, който беше приложен по промяната на наредбата за училищен плод и мляко. Лично съм я поискал от Бойко Борисов на председателски съвет. Но не смятам, че това трябваше да бъде оповестявано публично. Така че в това отношение не търпя упрек“, каза още Валери Симеонов.

Според него трябва да има още рокади в земеделското министерство. „Има основание да се извършват промени и по регионални дирекции, където все още кадри на ДПС продължават да кадруват и да деребействат особено по отношение на стопанисването на държавните гори“, коментира Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай