Събота,

Сидеров призова за смекчаване на тона сред Патриотите

От: Администратор -
A
A
A

Тонът в коалицията „Обединени патриоти" трябва да се промени. Това каза в свое изявление председателят на ПГ на „Обединени патриоти" и лидер на ПП АТАКА Волен Сидеров след коалиционен съвет на партиите във формацията.

„Не трябва да бъде остър и нападателен между нас, защото това създава едни впечатления, че нещо не върви. Тонът понякога изглежда като по-остър и мажорен точно поради липса на информация. Добрата комуникация между нас ще промени тона и той ще бъде в минорните гами", коментира Сидеров.

Той уточни, че е заявил, че ще направи питане към вицепремиера Валери Симеонов относно концесиите за добив на злато. „Тъй като в момента Валери Симеонов отговаря за концесиите, знаете, че това е една моя стара тема. Има над 1200 концесии, като около 560 се отнасят до добив на природни богатства. Мисля, че е дошъл моментът да хвърлим поглед и върху тези концесии и да видим които от тях са изгодни. Това не е сблъсък, не го тълкувайте като нещо такова, а просто изясняване на обстоятелства", допълни той. По думите му концесионната такса за добив на злато е много ниска. „Ще искам колкото се може повече светлина да се хвърли върху концесиите за добив на природни богатства. Може би някои концесии трябва да се преразгледат", посочи Сидеров.

Попитан дали ще поиска отчет на Валери Симеонов за това как изпълнява програмата на „Обединени патриоти" в сферите икономика и демографска политика, Сидеров отговори, че се надява, че той сам ще стигне до тази необходимост. „Не виждам проблем да обсъждаме какво е свършено и от него, и от вицепремиера Каракачанов, защото те са нашите посланици в изпълнителната власт. Много е логично да има, ако не отчет, то поне разбор на това какво се върши. В крайна сметка всичко се пише общо. Понякога в шума на по-скандални случаи или пък на изкуствено създадени такива, се заглушава реално направеното", каза още Волен Сидеров.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички