Сидеров: Няма да цъфнем от махането на субсидиите

Волен Сидеров подчерта, че "Атака" категорично е „за“ махането на субсидиите

Сидеров: Няма да цъфнем от махането на субсидиите | StandartNews.com

„Няма да цъфне и върже българската нация с махането на субсидиите, няма да стане стандартът по-голям. Но очевидно те дразнят, защото отдавна хората са загубили доверие в политическите партии, тъй като животът им не се подобрява така, както искат“, заяви пред БНР лидерът на Атака Волен Сидеров.

Сидеров подчерта, че "Атака" категорично е „за“ махането на субсидиите. „Гласувахме миналата седмица „за“ в залата. В петъка трябваше практически да се оформи промяната в бюджета. Там вече дадоха заден от ГЕРБ, защото имаше някакви разговори с НФСБ без наше участие. Аз не виждам причина за промяна. Миналата сряда всички гласувахме „за“ да падне на 1 лев субсидията, след седмица изведнъж се появиха някакви колебания. Но те са се обърнали към Борисов да се отложи промяната в бюджета“, каза още Сидеров.

„Това за мен е нелогично, защото когато си се съгласил предишната седмица субсидията да падне и идва момента да го направиш технически, ти изведнъж се дърпаш. Може би са се надявали, че няма да се съгласува и няма да стане“, обясни лидерът на "Атака".

Дали олигархията ще се замесва в политиката според него е въпрос на регулация и законови норми. „Да се направи така, че да няма съмнения, че една партия ще бъде купена от някой олигарх. Ако щете и сега е възможно да станат такива неща. Може да е незаконно, но да са заловили някой, че е купувал партии? Няма такъв случай“, каза той. Сидеров допълни, че ако няма субсидии на партиите, може да се появят млади политици, които да работят за интересите на народа си.

„Внасяли сме в парламента проекторешение да се премахнат субсидиите. Разбира се, обвързано с възможност партиите да се рекламират и да пропагандират своите идеи, защото политическият пазар е пазар на идеи в медиите без заплащане. Това са основните пера, особено по време на кампания, за които изхарчват парите на партиите“, обясни той. Сидеров подчерта, че като сума субсидиите са по-малко от колкото пари се харчат например за държавните медии или за парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай