Сидеров: Наши депутати не искали Русия в ПАСЕ

Всички български представители, без пратеника на "Воля", са се въздържали при гласуването

Сидеров: Наши депутати не искали Русия в ПАСЕ | StandartNews.com

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров заяви в Сутрешния блок на БНТ, че ще постави в парламента въпроса за начина, по който българските представители са гласували за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Според Сидеров всички български представители, без пратеника на "Воля", са се въздържали при гласуването, което се е провело докато българска парламентарна делегация е била на посещение в Русия. В същото време представителите на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и повечето германски депутати са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ.

Той ще поиска обяснения във външната комисия на Народното събрание за позицията на българските представители по гласуването. Сидеров коментира като двоен стандарт и отказа на ВМРО да подкрепи внесеното от "Атака" предложение за приемане на анекс към договора за добросъседство между България и Северна Македония, с който да се уреди обявяването на исторически личности или събития за общи, като така да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и спорове.

„Договорът позволява да има анекс и очаквам правителството да го придвижи, защото тези въпроси дразнят българското общество и развалят отношенията с Македония“, заяви Волен Сидеров.

Партиите могат да съществуват със силни идеи, с убедителност и без държавната субсидии, каза още Сидеров. Председателят на "Атака" потвърди, че партията е за нулева държавна субсидия за партиите и напомни, че той е успял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, в период, в който "Атака" не е имала субсидии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай