Шок! Над 11 000 фирми кътат в стока 9 милиарда

Румен Спецов търси причината

Шок! Над 11 000 фирми кътат в стока 9 милиарда | StandartNews.com

11 600 фирми са получили предупредителни писма от НАП заради нелогично големи материални запаси. Те са на стойност 9 милиарда лева. Това означава, че тук - на нашата територия, има налични запаси за 9 милиарда. Това заяви шефът на НАП Румен Спецов в интервю за Нова тв.

Това може да са дрехи, обувки, храни, които са налични в складовете, каза Спецов. И допълни: „Защо си стоят там. Каква е причината за тези 9 милиарда – защо не се търгуват, защо се отича, че са там. Дали зад тази цифра стоят реални операции или са прикрити други операции, които се прикриват с този материален запас. Проверяват се твърде високи касови наличности - касови наличности над 10 милиарда лева.

В края на септември имаше случай с арестуван данъчен с подкуп – открити ли са други случаи на корупция в приходната агенция, каза още шефът на данъчните. И допълни, че за съжаление, има още случаи. Това не е нещо, с което можем да се гордеем, но правим всичко възможно. Ще бъда безкомпромисен към всеки, който бъде уличен в такъв вид действия. Има няколко случая на „Дунав мост”. За съжаление, те са в специфична дирекция, уточни Спецов без да посочи за кое звено става дума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай