Шефът на парламента показа лични данни. Разсея ли обвиненията?

Никола Минчев се оказа положителен за COVID-19 и вкара участниците в КСНС в карантина

Шефът на парламента показа лични данни. Разсея ли обвиненията? | StandartNews.com

Никола Минчев редактира публикацията си във Фейсбук и добави снимка и на първата страница от положителния си тест за COVID. На нея се виждат личните данни на председателя на Народното събрание.

"Редактирано в 18:38: Поради възникнали спекулации (надали последни), че тестът (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, прилагам снимка на първа страница от досието – пише, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, но ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата – дата на принтиране 12.01, 9:57 ч. Ако на някого му липсват много печати или други традиционни реквизити, посочвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както показва и линкът най-долу на първата страница", обяснява той.

Първоначално вчера шефът на парламента бе споделил само резултата. Няколко часа по-късно обаче бяха повдигнати редица въпроси.

"Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути и кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването на председателя на парламента Никола Минчев посред нощ и извън работно време", попита в публикация също във Фейсбук бившият здравен министър Костадин Ангелов.

В понеделник след провеждането на Консултативния съвет за национална сигурност стана ясно, че Никола Минчев се е почувствал зле и веднага е направил тест, който е бил положителен за COVID-19. За всички участници в съвета последва карантина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай