Шефът на КЕВР дава обяснение за цената на тока

Това е заложено като точка първа за днес в програмата

Шефът на КЕВР дава обяснение за цената на тока | StandartNews.com

Парламентът ще изслуша председателя и членовете на КЕВР за цената на тока и водата. Това е заложено като точка първа за днес в програмата за работа на Народното събрание.

Изслушването е във връзка утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г., както и предстоящото разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за регулаторен период 2022 г. - 2026 г.

На вниманието на депутатите се поставя и законопроект за ратифициране на Протокол за изменение на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния за презгранични операции за Air Policing.

Народните представители ще се занимаят и с проект на решение за създаване на Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай