Шефът на БНР каза дълбоко личните мотиви за оставката си

Андон Балтаков посочи три причини

Шефът на БНР каза дълбоко личните мотиви за оставката си | StandartNews.com

Шефът на БНР Андон Балтаков разкри дълбоко личните си мотиви да напусне първия пост в обществената медия. Преди 4 дни той изненадващо за втори път подаде оставка, но не обясни защо. Каза само, че мотивите му са дълбоко лични. СЕМ веднага я прие.

Три са причите за оставката на Балтаков, обясни самият той пред „Дневник“. Първата е свързана с личната му сигурност и с опит да бъде сплашен - връщайки се от командировка в провинцията през юни, намерил кални стъпки в коридора на апартамента си в София, предаде БНР.

Разказал за случая по телефона на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, а след това и на премиера Стефан Янев, но реакция не последвала.

Останалите два фактора са опити от няколко месеца за саботаж на работата му, както и липсата на професионална подкрепа на журналистическата гилдия в България за това, което прави.

По повод твърдението на Балтаков служебният премиер Стефан Янев коментира: "Спомена. Имах лична среща, бях на интервю в БНР. Г-н Балтаков спомена, че има някакво такова притеснение. Казах му, че такива притеснения и такава практика имаме всички и по-скоро да си помисли добре. Ако се е оплаквал от нещо, нека каже какво му казах докрай. Така че, дотолкова по този въпрос".

В сряда СЕМ определи досегашния административен директор Милен Митев да изпълнява длъжността "генерален директор" на БНР през следващите 3 месеца до провеждането на нов конкурс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай