Шеф на агенция подлуди министър. Ще го уволнят ли днес

Държавната финансова инспекция Георги Начев се крие от Асен Василев

Шеф на агенция подлуди министър. Ще го уволнят ли днес | StandartNews.com

Шефът на Държавната финансова инспекция Георги Начев подлуди ресорния си министър. Асен Василев обяви, че Начев е неоткриваем и не може да го уволни.

Министърът би аларма за игричките на Начев на брифинг вчера, а по-късно и в предаването на БНТ Бизнес.БГ.

Още с назначаването на служебното правителство Начев представил болничен лист за домашно лечение до 17 юни, но после изчезнал безследно. И служителите на министерството не могатда му връчат документите за уволнение. Няколко пъти до търсили на адреса, на който би трябвало да се лекува, но от него нямало и следа. Нещо повече – Василев съобщи, че даже се появявал в агенцията, докато бил в болнични.

"Не само аз, но и доста хора в министерството, се опитват да го намерят - има опити за телефонни обаждания, поне 4 пъти опити да му доставят документите вкъщи, в момента се работи с нотариус, който да му връчи това нещо. Мисля че на 1 юли всичко това ще приключи, тъй като изтича определен срок, в който ако не можем да го намерим, ще се счита за връчено цялото нещо", обясни Василев.

"Това според мен е първо лошо законодателство. Ако един човек тръгне да се крие по този начин и да не си върши работата - и тук все пак говорим за шефа на Държавната финансова инспекция, който се крие и няма честта и доблестта да се появи", коментира Василев.

Финансовият министър разпореди проверка в АДФИ в средата на месеца по сигнали за нарушения в дейността на агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай