Ще има ли кабинет? Какво се договориха Кирил Петков и Христо Иванов

Продължаваме промяната обсъди съставяне на правителство и с БПС и Има такъв народ

Ще има ли кабинет? Какво се договориха Кирил Петков и Христо Иванов | StandartNews.com

Продължаваме Промяната” и „Демократична България” нямат никакви съществени разлики в политиката на бъдещото правителство.

Това обявиха лидерите на двете формации Кирил Петков и Христо Иванов (в оставка) след среща за съставяне на кабинет. По-рано срещи е имало и между "Продължаваме промяната" и представители на БСП и „Има такъв народ”.

„Имахме 3 срещи днес и всички те бяха много конструктивни. В тях обсъждахме процеса за влизане в преговорния период. Ще говорим за политики и всяка една от партиите ще даде своите най-добри специалисти. Ще гледаме общите допирни цели и трябва да излезем с истинска програма. Тя ще бъде подробно разписана и ще има дати. За първи път ще има едно добро коалиционно споразумение с ясни посоки”, заяви Кирил Петков.

„Обнадеждени сме и гледаме с оптимизъм на случващото се. Нямам никакви съществени разлики в мандатоносителите „Продължаваме Промяната”. Аз съм в оставка и ще искам мандат за подкрепа на тяхно правителство”, каза от своя страна съпредседателят в оставка на „Демократична България” Христо Иванов. „Видяхме достатъчно примери как може да не се направи правителство. Смятам, че сега можем да покажем как се прави”, добави той.

Всички Новини от деня

Политически новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай