Сербезова с призив: Заедно сме в една лодка

Споделяме една съдба, заяви министърът на здравеопазването

Сербезова с призив: Заедно сме в една лодка | StandartNews.com

"Тези, които са направили избора да не се ваксинират, нека не налагат този избор, нито да го използват за политически цели или за да “блеснат” на телевизионния екран”. За това призова от профила си във Фейсбук министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

„Ваксинираните могат да се заразят, но преминават този път по различен начин”, каза още Сербезова и допълни: „Факт е, че ваксините не са 100% ефикасни (никой не го е твърдял, няма и 100% ефикасни лекарства), но също така е безспорен факт, че предпазват от усложнения, а 85% от пациентите с COVID в интензивно отделение са неваксинирани”.

Тя призова изборът, който всеки взима, да се ваксинира ли не, да бъде информиран, както и неваксинираните „да не налагат”.

„Можете да давате на хората около вас информация, кажете им мнението си, но не се налагайте, защото може да промените съдбата на някого като подхраните страховете му”, каза още здравният министър.

"Заедно сме. Дали ни се иска, или не, но сме в една “лодка”. Споделяме една съдба. Борим се с едни и същи трудности, макар и по различен начин. Разчитаме на една и съща система, макар различно да вярваме в нея. Накрая можем да “опрем” до науката, макар да имаме различно отношение към нея", пише още проф. Сербезова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай