СДС: Важното е големите градове да останат десни

Очакванията на избирателите са да се обедини десният вот, казва лидерът на СДС

СДС: Важното е големите градове да останат десни | StandartNews.com

"Очакванията на избирателите са да се обедини десният вот. Успешна беше взаимната работа з европарламента, успяхме да вкараме евродепутат от СДС", коментира пред бТВ лидерът на сините Румен Христов по повод споразумението с ГЕРБ за взаимна подкрепа на местните избори тази есен.

Това е рамково споразумение, а не коалиционно, на много места ще имаме общ кандидат и общи листи, но на места ще има и отделни кандидати за кметове, обясни още Румен Христов. По думите му засега със сигурност има забрана кандидатите на СДС да се коалират с БСП и ДПС за местния вот. 

Според него важното е големите градове да останат с десни кметове, в градове като Пловдив и София, вероятно няма да има кандидати на СДС.

Където имаме изявени кандидати от двете партии, ще ги оставим да се състезават благородно, но имаме споразумение с ГЕРБ  на втори тур да се подкрепяме, посочи още Румен Христов.

"По-малкият играч има по-малко влияние, но смятам че СДС се държи достойно и има своята  електорална подкрепа", категоричен беше той и отбеляза, че СДС не е  поемал ангажимент да не се регистрира в ЦИК за местните избори.

 „Вероятно ще има и компроматна борба на местния вот, но това е нещо характерно за всеки род избори“, каза Христов.

„Мая Манолова е едно от остриетата на БСП“, посочи той. По думите му Манолова е сериозен кандидат за кметските избори в София. „Но аз смятам, че дясната общност в София все пак ще надделее“, коментира той.

Румен Христов добави, че една от важните цели на партията е да се регистрира в ЦИК за участие на местните избори. „Регистрацията ще стане, най-вероятно ще внесем документи на 4 септември“, добави Христов и каза, че СДС не се финансира нерегламентирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай