Сачева каза какъв кабинет ще предложи ГЕРБ

Лидерското място в ГЕРБ запазено за Борисов, каза тя

Сачева каза какъв кабинет ще предложи ГЕРБ | StandartNews.com

„Изборите е, че хората са много разделени. Много от лидерите на опозицията и самият президент Радев положиха много усилия в тази насока“. Това заяви пред БНТ социалният министър Деница Сачева, която ще е депутат от ГЕРБ от Добрич.

„ГЕРБ категорично печели изборите. Един от анализите, които трябва да направим е, че независимо от вълната от омраза, която бе насочена към нас, то ние бяхме насочени повече към управлението на кризата, а не воденето на предизборна кампания“, даде своя прочит на резултатите Сачева.

Какъв кабинет ще предложи ГЕРБ?

В момента се обсъждат теми за правителството, което ще предложи ГЕРБ. Със сигурност има хора, които са подготвени за министри и в момента са министри, каза Сачева. И допълни: „Настоящият кабинет няма да бъде повторен напълно, но успешни имена от него ще намерят място в новия. Не сме коментирали моето участие там. Аз предпочитам да остана народен представител“.

Кабинет или избори?

За България е по-добре да има стабилно правителство. Нашето предложение за кабинет вероятно няма да мине, но ние трябва да покажем отговорност, защото сме първа политическа сила, каза Деница Сачева. Готови сме да бъдем опозиция, както и сме готови за предсрочни избори. Въпросът е кое е полезно в момента за страната, обясни още социалният министър.

„Трудно е да се каже дали ще има правителство или предсрочни избори. Това е така, защото втората политическа сила продължава да мълчи ида бъде енигма. Надяваме се, че следващите седмици ще има промяна“, каза Сачева.

Защо Борисов „даде” 10 депутати на Слави?

„Случаят с тези 10 гласа е политически знак, че не бихме били деструктивна опозиция. Ние сме отговорни хора, които мислят за държавата. Затова, ако не достигнат политическа подкрепа за съставянето на кабинет от „Има такъв народ“, то премиерът Бойко Борисов показа, че ще оказваме подкрепа по значими политики, а не постоянно“, поясни Сачева.

Относно възможността за съставяне на служебно правителство от президента Румен Радев, Сачева коментира, че той е фокусиран върху президентските избори, но "има страст" към служебните правителства.

На 11 май предстои конгрес на ГЕРб. Предстои да се види какви промени ще има, но лидерското място е запазено. ГЕРБ е свързан пряко с г-н Бойко Борисов, така че лидерското място в партията не подлежи на никакво съмнение, категорична бе Сачева.

Кой ще бъде кандидат президент все още не е актуална тема. Нашите приоритети са свързани с държавата, допълни Сачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай