Сачева: Борисов готов да говори с младите

Вотът на недоверие със сигурност ще бъде неуспешен

Сачева: Борисов готов да говори с младите | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е свръхдиалогичен. „Ако на площада има млади хора, които искат да му предложат идеи как да се развива България, то той ще говори с тях. Такива лица обаче няма. Протестът няма лидер. Това каза социалният министър Деница Сачева в интервю за Нова тв.

Вотът на недоверие със сигурност ще бъде неуспешен. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред Нова телевизия. „Недоволството на улицата няма ясен лидер и водачи, разсъждава се с емоция”, каза тя.

Всички виждат, че има три души, които се представят за лидери, но тези хора не предлагат решения. Когато има протест е важно да има ясни искания и промяна, младите, които протестират могат да бъдат сами лидери, а не да бъдат използвани, каза още Деница Сачева, коментирайки т.нар. Отровно трио, което води улицата – почитателя на Иван Костов Арман Бабикян, любимия скулптор на умните и красивите Велислав Минеков и адвоката на осъдената за подкуп Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов.

Сачева обърна внимание на издействаните от Борисов повече пари за България от бюджета на ЕС.

29 млрд. евро е финансовата рамка, която е договорена за България,  изключителен успех за правителството и Борисов, коментира социалният министър. Средствата, които са договорени, са за проекти, в помощ  на безработицата, бизнеса,  за развитие на цялата страна.“, обясни още Сачева.

Рокадите в кабинета, и оставките все още не са ясни, рано е още да говорим за сценарии. Имаше упреци че ГЕРБ е зависим от ДПС и оставките бяха знак, че ГЕРБ се разграничава, обясни още Сачева. „Според мен този кабинет трябва да завърши в този състав“, категорична бе Сачева. Тя е убедена, че вотът на недоверие със сигурност ще бъде неуспешен.

От 6.5% до 7 %  се предвижда да достигне  безработицата към края на годината, това сме си поставили за цел, и се надяваме да не надминем тези цифри, обясни още социалният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай