Русия чака да завършим нашия газопровод догодина

"Росатом" активно участва в обявената процедура за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене", отбеляза руският външен министър Сергей Лавров

Русия чака да завършим нашия газопровод догодина | StandartNews.com

В края на 2020-а година ще бъде завършена наземната част на газопровода "Турски поток" през територията на България. Такава надежда изразиха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и руският ѝ колега Сергей Лавров по време на срещата им в Москва. Захариева е на работно посещение в руската столица по покана на външния министър на Руската федерация.

Лавров отбеляза още, че руската държавна корпорация "Росатом" активно участва в обявената процедура за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене". Той съобщи и, че е приел поканата на министър Захариева да посети страната ни.

Двамата обсъдиха още развитието на двустранното сътрудничество в енергетиката, икономиката, туризма и транспорта.

В интервю за ТАСС в навечерието на посещението си министър Захариева изрази надежда, че скоро България и Русия ще подпишат нова петгодишна програма за сътрудничество в областта на културата, науката и образованието.

Очаква се също така обмен на мнения по широк кръг от международни и регионални проблеми.

Работното посещение на Екатерина Захариева в Москва е свидетелство за нарастващата динамика на контактите между ръководителите на България и Русия, отбелязват от руското министерство на външните работи. Това е първото от осем години посещение на български външен министър в руската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай