Румен Гечев: Ще бием ГЕРБ на евровота

Станишев трябва да е в европарламента, каза социалистът

Румен Гечев: Ще бием ГЕРБ на евровота | StandartNews.com

Ще бием ГЕРБ и на предстоящите европейски избори и на предсрочните избори. Това каза соцдепутатът Румен Гечев в предаването „Беновска пита” на Канал 3. Той изрази убеденост, че предсрочни избори ще има.

Конгресът определя правилата за номинациите за европейските избори. Въпросът е как БСП да се мобилизира, за да спечели европейските избори, но уставът е такъв, че предложеният идват в Националния съвет и няма как да бъдат скрити. И БСП трябва да търси най-доброто, за да спечели изборите, коментира Гечев скандала в БСП с мястото на президента на ПЕС и досегашен водач на червената евролиста Сергей Станишев. Преди ден пленумът на БСП заложи капан на Станишев. Прие, че кандидатите на БСП за Брюксел трябва да са твърдо против Истанбулската конвенция и миграционния пакт на ООН. В Европарламента Сергей Станишев като лидер на ПЕС подкрепяше и двамата документа като дори заплаши БСП със санкции, ако не промени позицията си

Има сериозни аргументи Сергей Станишев да е в европарламента, но това е лично мое мнение, каза още социалистът.

По въпроса за купуването на нов изтребител Гечев разви тезата, че американският Ф-16 още не е произведен и с парите, които България ще плати, САЩ ще финансират проучванията си по завършване на модела. „Грипен” са много по-добри и по-евтини, защити Гечев червената позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай