Роми в листата на "Патриоти за Валери Симеонов"

Лидерът й се регистрира с празнична нагласа

Роми в листата на "Патриоти за Валери Симеонов" | StandartNews.com

Пълна мобилизация на НФСБ и Средна европейска класа за вота

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов регистрира официално в ЦИК листата на своята партия за изборите за Европейски парламент. Тя се явява като коалиция "Патриоти за Валери Симеонов (ФСБ и Средна европейска класа)".

"Нагласата е празнична, ще се борим за присъствие в Европейския парламент. Ако народът каже двама или трима, ще бъдем благодарни. Представяме една интересна листа от патриоти прагматици, за разлика от останалите листи, които са на патриоти политици и т.н.", каза обаче бившият вицепремиер, като подчерта, че в листата има хора от дребния и средния бизнес, доказали се в работата си и занимаващи се с политика.

"С такива хора трудно може да се похвали някой друг", коментира още Симеонов, като допълни, че сред кандидатите има и представители на различни етноси, включително на ромския.

Той изтъкна, че има пълна мобилизация на партиите НФСБ и Средна европейска класа за евровота на 26 май.

На въпрос дали НФСБ е по-силна без коалиционните си партньори от Обединените патриоти, с които не се разбраха за обща коалиция и се явяват самостоятелно, Симеонов отговори: "Ще видим, ще се преброим".

Според социологическите проучвания обаче НФСБ и "Атака" нямат шанс да вкарат депутат в Европапарламента, прогнозите са, че само ВМРО ще успее със свой кандидат, и то един.

По думите му дали ще има предсрочни избори след евровота зависи от позицията на всяка една от партиите в управленската коалиция.

"Парламентарните избори са парламентарни, те са с една цел - създаване на парламент и управление на държавата. Европейските са за присъствие в ЕП. Това са различни избори. Не би трябвало да се прави пряка връзка между тях. Ако резултатът от евроизборите е вот на доверие за управлението, то тогава да не правим местни, да не правим парламентарни. Ако един избор предопределя всички останали избори, то тогава дайте да правим само този тип избори", допълни депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай