Ревизоро убедил Цацаров да става шеф на КПКОНПИ

А иначе самият Цацаров не е искал да заеме поста

Ревизоро убедил Цацаров да става шеф на КПКОНПИ | StandartNews.com

За пореден път депутатът от Обединените патриоти Емил Димитров – Ревизоро, потвърди, че той е убедил главния прокурор Сотир Цацаров да се кандидатира за председател на КПКОНПИ. В интервю за БНТ Димитров бе категоричен, че няма друг висш юрист с толкова опит в съдебната администрация.

А иначе самият Цацаров не е искал да заеме поста. „Така се получи, че аз го убедих. Но това не значи, че аз имам някакви специални качества. Просто мотивите на колегите аз ги съобщих“, обясни Ревизоро.

По време на изслушването Цацаров каза, че е време тази комисия да се "събуди от сън". Димитров е на мнение, че трябва да има законодателна инициатива за това. „Ние малко или много в момента Цацаров го изваждаме от съдебната система и го пращаме на друго място пак да кърпи дупки“, призна депутатът.

Той попита ако не е Цацаров, кой да бъде на този пост. В момента пред него има много задачи - да направи нов закон, да преструктурира администрацията, да бъде арбитър. „Той дойде и поднесе една концепция, която всички я харесаха“, подчерта Емил Димитров.

Законът на КПКОНПИ се променя с обикновено мнозинство. Мерките ще са нормални и навременни, смята Ревизоро. Той обясни, че проблемите са ясни. Очевидно е, че списъкът с промените трябва да се прецизира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай