Ревизоро: Само аз уволнявам в МОСВ!

Министърът за пореден път отказа да коментира ареста на заместника му Красимир Живков

Ревизоро: Само аз уволнявам в МОСВ! | StandartNews.com

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров за пореден път отказа да коментира ареста на заместника му Красимир Живков. "Аз помогнах за всичко, което поиска от мен прокуратурата вчера”, заяви Ревизоро пред Нова телевизия.

„В Министерството аз имам правото да уволнявам, а не заместник-министърът. Уволненията се извършат от мен и на регионалните структури - директорите. Техният състав обаче се уволнява по места от директорите”, добави министърът на околната среда и водите.

„Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се оказа, че има – една жена, миналата година, която се е справяла слабо с дейността си. Тя обаче не е отговаряла за тези неща”, коментира още Димитров.

Той каза още, че при него не е идвал никой, за да се оплаче, че срещу него е упражнен натиск от страна на зам.-министъра. „Не виждам как може да притиснеш някого, защото нещата минават през няколко човека. Още повече, че нотификациите са от чужбина”, категоричен беше ресорният министър.

На въпрос дали има създадени условия да не се проверява и да се гори или третира нещо, което е забранено, той отговори така: „Аз платих от джоба си един център, който да наблюдава вноса в България. Не ми е било детска мечта. Както сега има 240 депутати – да дойде по-достойният изобщо няма да го бавя. Но някак си все на мен се случва”, обясни той и допълни, че е коментирал проблемите, притесненията и какво предстои да се направи с главния прокурор и премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай